Soms ben je op zoek naar manieren of tips als ondernemer, maar weet je niet waar te zoeken. En vele ondernemers houden hun tips liever voor zichzelf.  Van programma’s die je kan gebruiken om minder tijd te verliezen, cursussen die interessant zijn, tot inspirerende podcasts. Hier vind je mijn 10 tips waarvan je wou dat je  ze al eerder had ontdekt!

1. Ontdek en gebruik Trello

Zoek je een goede en overzichtelijke manier om taken samen te ordenen? Ga dan aan de slag met Trello. Je kan hier gemakkelijk borden en talen aanmaken die je dan kan verschuiven naar de juiste status. 

Zelf gebruik ik dit enkel voor mijn interne taken, denk maar aan: Nieuwe blog schrijven, welk project ik nog moet factureren?, welke aanpassingen moeten nog gebeuren aan de site, … 

Voor mijn project houd ik het nog old-school en werk ik nog steeds met mijn whitebord en post-its. Ja ik ben iemand die het hier graag nog visueel zie uithangen! Maar je kan dit dus ook perfect met Trello doen. En het leukste van al? Je kan het helemaal gratis gebruiken!

2. Zorg dat je een website hebt

Tegenwoordig vinden je klanten je gemakkelijk op Facebook en Instagram, maar toch mag je niet vergeten om ook een website te hebben. Hier kan je veel gemakkelijker je diensten in 1 oogopslag weergeven en moet je bezoeker veel minder zoeken. 

Wil je graag iemand die je helpt bij het bouwen van je website? Dan kan je altijd bij AS buro terecht.

3. Plan een shoot in met een brandingfotograaf

Mensen kopen van mensen! Dat is nu eenmaal zo en daarom is het belangrijk om op Instagram ook foto’s van jezelf te posten. Ja, ik hoor het je al denken: goh dat durf ik nu toch niet hoor. Wat gaan mijn vrienden en familie hier van zeggen. 

Niets van aantrekken! Ik heb me daar over moeten zeggen en heel eerlijk. Nog niemand heeft er commentaar op gegeven. 

Maar als je het dus niet ziet zitten om af en toe zelf eens een foto te nemen, kies ervoor om met een branding fotograaf te werken. Hij of zij bezorgt jou een heel album met foto’s waardoor je maanden verder kan gaan. Én alle foto’s zijn dan ook nog eens in dezelfde stijl. Een investering die het meer dan waard is. 

4. Of maak gebruik van presets

Zie je die hele fotoshoot met een fotograaf nog niet helemaal zitten? Ga dan zelf aan de slag, maar gebruik presets om over je foto’s te zetten. Zo bekom je ook een consistente look-and-feel. 

Zelf ben ik een hele grote fan van Maxine Stevens haar presets. Het zijn zeer fijne en natuurlijke presets. Én je kan ze vaak met korting scoren, dus ga zeker eens kijken op haar webshop.

5. Inboeken van klanten

Ben je dat over en weer mailen voor een afspraak stilaan beu? Ontdek Calendly!

Dankzij Calendly kan je je agenda synchroniseren en je vrije plekjes open zetten. Stuur de link door naar je klant of zet het direct op je website en je klant heeft direct zijn/haar plaatsje geboekt.

6. The Instagram Academy 

Wil je leren hoe je Instagram kan inzetten voor je bedrijf? Dan ben je bij Nies aan het goede adres. De cursus is een investering, maar ze is het echt waard. Zelf heb ik het ook gevolgd en sindsdien vinden klanten me zoveel beter. Ik weet wat ik moet posten en waarom ik het post én de volgers vinden het ook nog eens interessant. 

Dankzij de TIA heb is mijn bedrijf zo gegroeid dat ik de stap van bijberoep naar hoofdberoep heb kunnen maken. 

Maar een eerlijke review, is alleen maar eerlijk als ik alles neerpen over de TIA. Het is wel zo dat het TIA effect enkel blijft als jij ook zelf je best doet. Nies heeft je de tips en tricks en soms het duwtje in de rug, maar jij moet het wel zelf doen. 

Maar als je twijfelt, gewoon doen! Het is de investering zeker waard!

7. Investeer in een business coach

Ik heb hier ook even met gewacht, maar van zodra ik naar hoofdberoep ben over gestapt, ben ik ook zoek gegaan naar een business coach die me wat op weg kon helpen. 

Uiteindelijk ben ik bij Nele van Compagnonne terecht gekomen. Je moet niet kiezen voor de meest populaire business coach, maar iemand bij wie jij je goed voelt. Want met zo’n mentor moet je alles kunnen bespreken. Maar dan ook écht alles over je bedrijf. 

Dankzij Nele heb ik de keuze kunnen maken om met een niche te gaan werken. Dus me vooral te focussen op de huisstijl van ondernemers. Daarnaast kwamen er ook enkele nieuwe werkstrategieën uit en mentale obstakels werden weggewerkt. 

8. Ga aan de slag met Canva

Mocht je het nog niet ontdekt hebben, zoek het dan onmiddellijk op! Canva is ‘The Sh*t’ voor niet grafische ondernemers. Zo kan je voor-gebouwde templates kiezen en deze aanpassen naar jouw huisstijl. Steek je kleuren en lettertype in het programma en ga er direct mee aan de slag. 

Je kan Canva gratis gebruiken, maar dat zijn er wel enkele beperkingen, ofwel ga je aan de slag met de Pro versie. 

Vind je het nog steeds moeilijk zelf verschillende Instagram templates samen te zetten? Geen nood! Ik heb een hele collectie aan Canva templates ontworpen en deze kan je aankopen in de webshop. 

9. Time to Bossy!

Op zoek naar een interessant tijdschrijft? Als ondernemende vrouw is het magazine Bossy dan zeker iets voor jou. Dorien en haar team zorgen voor geweldig inspirerende interviews met andere onderneemsters, maar ook toffe lifestyle items komen aan bod. 

2x per jaar komt het magazine uit en je kan het kopen op de webshop van Bossy ofwel in de krantenwinkel.

10. Podcast voor vrouwelijke onderneemsters

Wanneer ik aan het werken ben, luister ik zeer graag naar een podcast. Deze komen steeds meer op en tegenwoordig heb je er ook al enkele hele toffe voor vrouwelijke onderneemsters. Bij deze mijn 3 favorieten:

Podcast voor onderneemsters - Compagnonne

1. Compagnonne de Route
Deze is de podcast van mijn mentor, maar is écht zo goed! Om de 2 weken komt er een nieuwe vrouwelijke onderneemster langs met haar verhaal. Super inspirerend en soms zo herkenbaar.

Foto © Compagnonne

Podcast voor onderneemsters - Compagnonne

2. ByNouchka – De podcast
Ook fotografe Nouchka heeft een podcast waarbij ze je meeneemt in haar leven als onderneemster, Instagram tips, maar ook in haar persoonlijke leven. Deze podcast is gewoon goudeerlijk.

Foto © ByNouchka

Podcast voor onderneemsters - Compagnonne

3. Gewoon online – Met Maxine Stevens

Maxine neemt je mee in het online gedeelte van het ondernemerschap. Wat is nu de beste plek om reclame te maken? Gewoon online! Een echte ondernemerspodcast dus.

Foto © Maxine Stevens

Zoals je ziet zijn er dus al heel wat toffe items van en voor vrouwelijke onderneemsters waar je inspiratie kan uit halen. Laat me zeker weten of 1 van de tips jou geholpen heeft!