fbpx

Veelgestelde vragen

Algemene vragen

+ Ik twijfel nog...

Boek dan gerust eerst een kennismakingsgesprek. Zo kunnen we de pakketten nog eens overlopen en bespreken zodat jij een goede keuze maakt. Het is belangrijk dat jij je goed bij mij voelt als ontwerper. Heb je na ons gesprek toch geen klik gevoeld? Voel je dan zeker niet verplicht om toch met mij in zee te gaan.

 

Het kennismakingsgesprek is dus altijd vrijblijvend!

+ Wat gebeurt er na de bevestiging van het project?

Na je bestelling krijg je een vragenlijst doorgestuurd. En vul deze liefst zo goed en eerlijk mogelijk in. Het duurt enkele minuutjes, maar zo krijg ik een goed beeld over jou, je bedrijf en wat je graag wilt.

Je mag ook altijd een bord aanmaken op Pinterest en mij hier aan toevoegen. Zo krijg ik een duidelijk beeld van wat je zoekt.

En als je voor een pakket met social media, dan mag je een account aanmaken op canva en mij toevoegen als beheerder. Weet je niet hoe dit moet, klik dan hier voor de info.

+ Kan ik bij jou terecht voor het ontwerpen van drukwerk?

Neen. Enkel voor klanten die bij mij hun logo en branding hebben ontworpen, maak ik ook bijpassend drukwerk, maar ik neem geen extern drukwerk meer aan. Ik kan je wel altijd nog doorsturen naar een collega die je hier wel perfect bij zal kunnen helpen. 

Je bent bij AS buro aan het juiste adres voor het ontwerpen van een logo & branding, social media templates en een wordpress website.

Particuliere klanten kunnen wel altijd terecht bij mij voor het ontwerp van hun geboortekaartje, doopsuiker of huwelijksuitnodiging.

Logo & branding

+ Kan ik enkel een logo laten ontwerpen zonder branding?

Neen. De branding zit sowieso mee in het pakket want als ondernemer ben je niets met enkele een logo. Een branding bevat je kleuren, lettertype en een moodboard waardoor je een stijl hebt voor jouw merk dat je achteraf kan gebruiken voor je drukwerk, Instagram of website.

Kickstart your Instagram

+ Wat houdt de 'Kickstart your IG' precies in?

Ik merk dat heel wat ondernemers sukkelen met hun social media. Ze weten niet goed wat te posten, gebruiken hun huisstijl niet consistent en hun feed is vaak een rommeltje. Terwijl ze wel graag een mooie feed willen hebben.

Daarom heb ik de Kickstart your IG in het leven geroepen. Ik kijk mee met jou welke thema’s jij kan hebben, welke soort foto’s je kan gebruiken. Maar ook denk ik mee over je profielfoto en help ik je een goede bio te schrijven.

And last but not least! Ik zet je op weg in Canva. Je kent het misschien, misschien ook niet. Maar Canva is een fijne tool om mooie grafische posts te maken. Ik zet er zo voor jou enkele klaar en jij moet enkel maar de teksten veranderen.

Zo krijg jij een consistente stijl online én zo zal jouw social media echt voor klanten gaan zorgen.

+ Is Canva gratis?

Ja! Je kan kiezen of je voor de gratis versie gaat of voor de betalende versie. Je bent zeker niet verplicht om de betalende versie te nemen, al is het wel een zeer groot voordeel. 

Bij de betalende versie kan je een volledig kleurenpalet uploaden, je eigen lettertypes toevoegen (bij de gratis versie moet je een gelijkaardige font zoeken) en kan je bepaalde elementen en foto’s van Canva gebruiken. Je kijkt best zelf welke versie voor jou ideaal is.

+ Ik ben niet zo goed met computers. Is Canva eenvoudig om met te werken?

Canva is een zeer eenvoudig en gebruiksvriendelijk programma. Ik leg je sowieso nog eens alles uit bij de oplevering van het project.

Website

+ Kan ik achteraf zelf aan de slag met mijn website?

Ja hoor! Bij de oplevering van je website krijg je ook een kleine opleiding hoe je je website moet gebruiken en foto’s, teksten of producten moet aanpassen. 

Ook krijg je toegang tot mijn leerplatform waar alles nog eens uitgelegd staat in handige filmpjes! Zo kan je er altijd op terug kijken.

+ Kan ik mijn hosting en domeinnaam via jou regelen?

Of course!

Met enkel het ontwerp van een website ben je natuurlijk niet veel als je deze niet online kan zetten. Daarom kan je ervoor kiezen om je hosting bij mij te kopen.

Hosting? Dat is een chic woord voor het plaatsje op het internet dat je moet aankopen om je website online te kunnen zetten. 

Daarnaast moet je ook nog een domeinnaam aankopen. Dit is de url waar de mensen naartoe surfen (bv: as-buro.be). 

Dit kan ik allemaal voor jou regelen of je bezorgt me de gegevens van je huidige hosting en ik zet je nieuwe website erop.

+ Ik heb al een logo, kan ik door jou mijn website laten ontwerpen?

Ja hoor, dat is zeker geen probleem. Bezorg mij je logo en branding en ik ontwerp een website die bij jouw branding past.

+ Bouw je ook websites op andere platformen?

Neen. Ik heb mezelf gespecialiseerd in wordpress websites en bouw hier enkel een website in. Ik gebruik ook mijn eigen thema waarin jouw website gebouwd wordt. Door me hierin te specialiseren, kan ik jou optimaal helpen.

+ Schrijf jij ook de teksten voor de website?

Neen, ik geloof zeer hard in de uitdrukking ‘schoenmaker blijf bij je leest’. Ik ben een ontwerper en geen copywriter. Ik besteed dit liever uit. Ik wil je gerust doorverwijzen naar mijn eigen copywriter, DeeDeeCopy. Ofwel kan je zelf op zoek gaan naar een copywriter die bij jou past.

Geboorte & huwelijk

+ Oudenaarde is nogal ver voor ons, kunnen we ook online een gesprek hebben?

Ja dat kan zeker. Weet dan wel dat het niet zo eenvoudig is om drukwerk te bekijken. Ik kan jullie wel altijd een stalenpakket opsturen ter waarde van €5,00.

En anders maak je er eens een fijn weekendje van en ontdek je direct eens de Vlaamse Ardennen.

+ Moeten we ook doopsuiker bij jou bestellen?

Neen, dat is zeker niet verplicht. Ik kijk gerust met jullie mee wat jullie willen, maar je bent altijd vrij om hier zelf met aan de slag te gaan.

+ Vul jij sowieso de doopsuiker of moet ik dit zelf doen?

Dit kies je zelf. Ofwel bestel ik de items voor jou en ga je zelf aan de slag ofwel laat je mij alles vullen en kom je alles kant en klaar afhalen op de afgesproken datum. Wanneer ik het vul, betaal je hier een vul-kost voor. 

+ Kan ik ook met een eigen drukker werken?

Ja tuurlijk! Indien je zelf een drukker hebt, stuur ik jou of de drukker het drukklare bestand door.

Staat je vraag hier nog niet tussen? Stuur me dan een mailtje of vul het contactformulier in.